Daal med kanel-blomme-chutney

16x9
Daal med kanel-blomme chutney. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
20 min + 25 min

Tilberedning

  1. BLOMMECHUTNEY MED KANEL: Skyl blommerne, udsten dem, og skær dem i stykker af cirka to gange to centimenter, og stil dem til side.
  2. Varm sukkeret op i en gryde med kanel og peberkorn. Sukkeret skal karamellisere - pas på, at det ikke brænder på.
  3. Hak løget fint, og kom i gryden, når sukkeret er smeltet. Steg af ved meget lav varme - tag eventuelt gryden af blusset, hvis sukkermassen er for varm.
  4. Når sukkeret stivner igen, kommes æbleeddike og blommer i gryden.
  5. Kog i 20 minutter, eller indtil det har en chutney-lignende konsistens. Smag til med salt, æbleeddike og sukker. Kom på et skoldet syltetøjsglas, og opbevar på køl. Chutneyen kan holde sig tre-fire uger på køl. Brug chutneyen til lyst kød og til krydret mad.
  6. DAAL: Pil løg og hvidløg, og skræl ingefæren. Blend det hele med karry, olie og frisk chili til en puré uden klumper.
  7. Steg puréen af i en gryde ved medium varme.
  8. Kom kokosmælk, hakkede tomater, limeblade, vand, salt og linser i gryden, og kog i cirka 20 minutter - eller indtil du har en sammenhængende konsistens, og linserne er kogt.
  9. Kom gulerødderne i til sidst, og kog videre i fem minutter.
  10. Tag daalen af blusset, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  11. Server med koriander, creme fraiche, saltede mandler og blommechutney. Server eventuelt brød og ris til.