Livsstil

Dhal med panerede kyllingestykker og raita

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Dhal:
  2. Varm olien i en gryde ved middelvarme, tilsæt hvidløg og ingefær, og rør rundt. De må ikke tage farve, bare varmes godt igennem.
  3. Tilsæt herefter alle de tørrede krydderier, og svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring.
  4. Skyl linserne i en sigte, og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.
  5. Lad det simre under låg i 30-45 minutter.
  6. Rør jævnligt i gryden, og tilsæt eventuelt lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis den bliver for fast.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Raita:
  9. Hak mynten, pres hvidløget, skær agurken i mundrette stykker, og bland det hele.
  10. Panerede kyllingestykker:
  11. Kyllingebryst skæres vandret (på den lange led), så du får brede skiver – del hvert bryst i tre skiver.
  12. Dup stykkerne med lidt vand, og panér i panko eller almindelig rasp. Krydr med salt og peber.
  13. Varm olien op på en pande, og steg de panerede stykker sprøde på hver side.
  14. TIPS: Hvis du ønsker at partere en hel rå kylling:
  15. Fjern lårene.
  16. Sådan fjernes lårene: De kan enten tilberedes hele eller deles i overlår og underlår.
  17. Læg et snit mellem bryst og lår. Knæk låret ud til siden, og skær ned mellem knoglerne. Skær aldrig direkte i knoglen – sørg for altid at skære imellem, så gå efter leddet og brusken.
  18. Hvis du vil dele over- og underlår: Læg et snit i knækket mellem overlårsknoglen og underlårsknoglen, og skær igennem.
  19. Skær brystet fri: Der ligger et brystben i midten. Skær langs brystbenet i begge sider, så kniven følger benet.
  20. Du kan mærke, du kommer til vingen – der skal kniven lige ned om, og så er brystet fri.
  21. Vær opmærksom på ikke at ramme knogler og brusk – mest for knivens skyld.
  22. Brug samme fremgangsmåde på den anden side.
  23. Der vil sidde lidt kød tilbage på skroget, som du med fordel kan plukke og bruge i hønsekødssuppe, hønsesalat med mere.
  24. Skroget kan fryses, og når du har tre-fire skrog, kan du koge fond eller suppe på dem.