Livsstil

Dansk sommertapas

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
15 min + 45 min

Tilberedning

  1. TO GANGE PØLSE: Tag halvdelen af pølsen, og tryk den ud af dens tarm.
  2. Rør med creme fraiche, et par riv citronskal, hakket persille, salt og peber.
  3. Smør blandingen på tynde skiver brød, og bag i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter.
  4. Brødet skal være sprødt, og fyldet skal virke tilberedt, men cremet.
  5. Resten af pølserne steges i lidt olie, til de er sprøde og gennemstegte.
  6. SYLTEDE KARTOFLER: Vask kartoflerne, og skær dem i aflange skiver på 3 centimeter i tykkelsen.
  7. Put kartoffelskiverne i en lille gryde sammen med resten af ingredienserne.
  8. Kog dem i 3-4 minutter. Kartoflerne skal stadig føles ret faste.
  9. Lad det køle af i lagen, og lad det stå til næste dag. Det behøver ikke komme på køl.
  10. RESTEN, TAPAS ET: Steg mørbradskiverne kort og hårdt, så de har stegeflade, men er rosastegte. Anret dem med en skive syltet kartoffel og et drys persille.
  11. TAPAS TO: Anret mundhapsere af den stegte pølse med friske sukkerærter med en tandstik.
  12. TAPAS TRE: Servér det bagte brød med pølsetopping på en tallerken med et ordentligt skvæt olivenolie og hakket persille.
  13. Kast med karse over det hele, og nyd en kold pilsner i rigelige mængder eller god sherry som i Spanien.