Samsø kartofler med asparges, løvstikkecreme og rugbrødsknas

16x9
De første Samsø kartofler og asparges fra Fyn, løvstikke creme, eddike, kaviar og rugbrødsknas. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. KARTOFLER: Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde. DÌk med vand, tilsÌt salt og løvstikkestÌngler.
  2. Bring kartoflerne i kog og kog cirka 10 minutter. Sluk for varmen og lad kartoflerne trĂŚkke fĂŚrdigt.
  3. De skal vÌre al dente og med bid. HÌld vandet fra og sving kartoflerne med smørret. Smag eventuelt til med salt og peber.
  4. ASPARGES: Skyld de otte asparges grundigt. Bunden skĂŚres af, og de smĂĽ blade nippes af.
  5. I en kasserolle smeltes smør, og alle asparges kommes i.
  6. Tilbered dem ved svag til medium varme under lĂĽg i cirka 3-5 minutter. Aspargesene skal vĂŚre al dente og ikke overtilberedte.
  7. LØVSTIKKECREME: Løvstikke, Ìggehvide, citronsaft samt salt og peber blendes i et litermül med en stavblender, og olien puttes herefter i stille og roligt, indtil konsistensen minder lidt om en normal mayonnaise.
  8. LØVSTIKKEOLIE: Det hele blendes i en glasblender i cirka 10 minutter og sigtes gennem et net eller et kaffefilter.
  9. EDDIKESAUCE: Kog vand, sukker og eddike op. TilsĂŚt sennep.
  10. Kom smørret i lidt af gangen, mens du blender med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  11. Før servering varmes saucen op, indtil den er lidt varmere, end at du kan have en lillefinger i den. Gør den skummende med stavblenderen, inden du kommer den pü retten.
  12. RUGBRØDSKNAS: Smelt smørret pü en pande. Nür det er bruset op, tilsÌttes rugbrødet og steges, indtil det er gyldent og sprødt.
  13. Dryp det af pü køkkenrulle, og smag til med salt og peber.
  14. ANRETNING: Fordel løvstikkecremen i bunden af en tallerken. Anret kartofler og asparges ovenpü. Pynt med urter, kaviar, rugbrødsknas og til sidst den skummende eddikesauce.