De tre gr√łntsagsfavoritter

16x9
De tre gr√łntsagsfavoritter. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. BAGTE L√ėG MED SOYA OG SESAM: Kom hele l√łg med skr√¶l p√• en bageblade, og bag ved 200 grader i cirka 30‚Äď40 minutter, til l√łgene er m√łre. Lad de bagte l√łg k√łle lidt af.
  2. Bland soya, sesamolie, limesaft og sukker sammen.
  3. Fl√¶k l√łgene p√• langs (fra rod til top) og anbring dem p√• et fad med skr√¶llen nedad. Kom en skefuld marinade p√• hvert l√łg, og drys med sesam og lidt purl√łg.
  4. GRYDESTEGT BLOMKÅL MED PARMESAN OG MANDLER: Fjern de yderste dækblade fra blomkålen. Flæk på langs fra rod til top. Læg de halve blomkål med skæresiden nedad i en passende gryde.
  5. Kom hvidl√łg og 3 spiseskefulde sm√łr ved samt en sjat vand - cirka 1 cm i bunden af gryden. D√¶k blomk√•len l√łst med s√łlvpapir, s√• vandet kan fordampe. Dampes herefter i cirka 10 minutter, til vandet er v√¶k.
  6. Lad blomk√•len brune f√¶rdig i sm√łret uden at r√łre ved den ‚Äď den skal n√¶rmest "br√¶nde p√•".
  7. Vend blomkålen om, og server med den stegte side opad.
  8. Brun de 2 spiseskefulde sm√łr, og tils√¶t salvieblade, fl√łde, mandler og citronskal. Smag til med salt og peber. Blandingen kommes ud over blomk√•len, hvor der ogs√• rives parmesan over.
  9. GRILLEDE GULER√ėDDER MED GEDEOST OG SPIDSKOMMEN: Sk√¶r toppen af guler√łdderne - lad eventuelt lidt af toppen sidde p√•, og vask dem grundigt. Bruges der almindelige guler√łdder, b√łr de skr√¶lles f√łrst.
  10. Pensl guler√łdder med lidt olivenolie. Grill dem godt p√• grill eller meget varm pande ‚Äď de m√• gerne blive lidt sorte nogle steder.
  11. Vend derefter med cirka 3 spiseskefulde olivenolie, citronsaft, hvidl√łg, koriander eller k√łrvel samt salt og peber.