Dhal curry med fladbrød og kokos sambol

16x9
Grad
Let
Tid
15 min + 20 min

Tilberedning

  1. Dhal Curry: Sæt en kasserolle over varmen med lidt olie.
  2. Sautér curry leaves, løg og hvidløg et øjeblik i kasserollen.
  3. Tilsæt dhal (linser) og krydderier til kasserollen, og vend det godt sammen.
  4. Tilsæt vand så det dækker ingredienserne i kasserollen og lidt til (cirka 1-2 centimeter). Tilsæt også lidt salt.
  5. Skru ned for varmen, og lad det simre i 10 -15 minutter.
  6. Hæld kokosmælken ved ingredienserne i kasserollen, og smag til med salt.
  7. Rør i det jævnligt, og kog indtil dhal'en er mør.
  8. Fladbrød: Bland kokosmel, hvedemel, vand og salt til en glat dej.
  9. Skær chili i tynde ringe, og hak løget - bland det i dejen.
  10. Form dejen til 15 små kugler, og lad dejkuglerne hvile i 30-60 minutter.
  11. Smør en tallerken med lidt olie, tryk dejen flad herpå, og form hver dejkugle til et fladbrød.
  12. Løft forsigtigt fladbrødet, og læg det på en pande smurt med lidt olie.
  13. Bag brødet ved lav temperatur, indtil det er dejligt gyldent og gennembagt.
  14. Kokos sambol: Stød eller blend maldive fish med peberkornene.
  15. Bland alle ingredienserne til komos sambol sammen; kokos, rødløg, chilipulver, maldive fish og peber, og eventuelt den friske chili - mas det godt sammen
  16. Smag kokos sambol til med limesaft og salt.
  17. Servér dhal med fladbrødet og kokos sambol til.