Dhal med raita og dukkah med koriander
- Grad
- Let
- Pers.
- 2
- Tid
- 30 min
Tilberedning
- Dhal: Skyl linserne og kom dem i en gryde med 3,5 dl kogende vand. Kog dem i 10-15 minutter, eller til de er helt udkogte.
- Hak løg og hvidløg og skær auberginen i tern. Sautér dem i olivenolie i en stor, varm gryde. De skal ikke tage farve, men sauterer i 4-5 minutter.
- Skær tomaterne i tern. Tilsæt karry og chiliflager og derefter tomater og linser med kogevandet. Lad det boble i 15-20 minutter, under omrøring. Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs. Det skal have konsistens som havregrød.
- Smag til med salt undervejs og inden servering.
- Dukkah: Hak nødder groft og rist sammen med sesamfrø på en varm, tør pande til sesamfrøene begynder at hoppe, ca. 3-4 minutter.
- Tilsæt spidskommen og chili og rist i yderligere ½-1 minut, eller til krydderierne dufter. Smag med salt. (gem ½ af dukkahen til torsdag)
- Raita: Skær tomaten i mini tern, hak koriander. Vend yoghurt med spidskommen og salt. Vend tomater og frisk koriander i.
- Servering: Servér dhal med raita og evt. chutney til.
- TIP: Du kan komme ALT i en dhal. Squash, porre, bunker af løg, blomkål, gulerødder, kål.