Dhal med tomater

16x9
Grad
Let
Pers.
4

Tilberedning

  1. Skyl risene, og kog dem efter anvisningen på pakken.
  2. Det er smartest at salte når risene er kogte. Det gør de bliver hurtigere møre.
  3. Skyl linserne, og kom dem i en gryde med vand. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte. Det tager cirka 15-20 minutter.
  4. Hak løg og hvidløg.
  5. Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør på en varm pande. De må ikke tage farve.
  6. Hak tomaterne groft.
  7. Tilsæt karry, gurkemeje og tomater, og lad det hele simre stille og roligt på panden i cirka 5 minutter.
  8. Kom linserne på panden sammen med cirka 1 deciliter koldt vand og lad det hele koge sammen i 10-15 minutter. Smag til med citronsaft og salt.
  9. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis din dhal er for tør.
  10. Servér dhalen med chutney, sprøde grøntsager og gerne lidt frisk koriander.