Dhal med tomater

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
Tilberedning
- Skyl risene, og kog dem efter anvisningen på pakken.
- Det er smartest at salte når risene er kogte. Det gør de bliver hurtigere møre.
- Skyl linserne, og kom dem i en gryde med vand. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte. Det tager cirka 15-20 minutter.
- Hak løg og hvidløg.
- Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør på en varm pande. De må ikke tage farve.
- Hak tomaterne groft.
- Tilsæt karry, gurkemeje og tomater, og lad det hele simre stille og roligt på panden i cirka 5 minutter.
- Kom linserne på panden sammen med cirka 1 deciliter koldt vand og lad det hele koge sammen i 10-15 minutter. Smag til med citronsaft og salt.
- Tilsæt eventuelt mere vand, hvis din dhal er for tør.
- Servér dhalen med chutney, sprøde grøntsager og gerne lidt frisk koriander.