Mad

Doolo-one pot: en blanding af bolognese og daal

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Rens svampene for eventuelle urenheder, og hak den groft. Steg dem af i en gryde ved høj varme.
  2. Pil løg og hvidløg. Blend med rapsolie til en pure. Steg derefter pureen af i en gryde ved medium varme.
  3. Kom tomatpure i gryden, og steg af i 1 minut. Kom derefter hakkede tomater, linser og diverse tørrede krydderier i gryden, og kog i cirka 20 minutter – eller indtil du har en sammenhængende konsistens, og linserne er kogt. Kom svampene ned i gryden, og blend det hele med en stavblender.
  4. Rens eller skræl gulerødderne og pastinakken, skær dem i fine mundrette stykker, og kom stykkerne ned i gryden sammen med jasminris og vand.
  5. Når gryden koger, skrues der ned til lav varme. Lad retten simre i 10 minutter.
  6. Tag gryden af blusset, og lad den stå i yderligere 10 minutter.
  7. Smag til med æbleeddike, salt og peber.
  8. Server med brød, lidt fintrevet parmesanost, hakkede cherrytomater og lidt frisk basilikum.