Rens svampene for eventuelle urenheder, og hak den groft. Steg dem af i en gryde ved høj varme.
Pil løg og hvidløg. Blend med rapsolie til en pure. Steg derefter pureen af i en gryde ved medium varme.
Kom tomatpure i gryden, og steg af i 1 minut. Kom derefter hakkede tomater, linser og diverse tørrede krydderier i gryden, og kog i cirka 20 minutter – eller indtil du har en sammenhængende konsistens, og linserne er kogt. Kom svampene ned i gryden, og blend det hele med en stavblender.
Rens eller skræl gulerødderne og pastinakken, skær dem i fine mundrette stykker, og kom stykkerne ned i gryden sammen med jasminris og vand.
Når gryden koger, skrues der ned til lav varme. Lad retten simre i 10 minutter.
Tag gryden af blusset, og lad den stå i yderligere 10 minutter.
Smag til med æbleeddike, salt og peber.
Server med brød, lidt fintrevet parmesanost, hakkede cherrytomater og lidt frisk basilikum.