Doughnut-muffins

16x9
Doughnut-muffins Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Marmelade: Bland alle ingredienser til marmeladen i en gryde, og lad det simre i 30 minutter.
  2. Hæld nu din marmelade i et skoldet glas, og lad den køle lidt af, inden du bruger den.
  3. Dej: Forvarm din ovn til 180 grader, smør en muffinform med smør og drys den med hvedemel og sæt til side.
  4. I en mellem skål pisker du græsk yoghurt, mælk, æg, vaniljeekstrakt og smeltet smør. Når det er godt blandet, hælder du det oven i dine tørre ingredienser og vender det forsigtigt med en spatel, til det er jævnt.
  5. I din muffinsform tager du nu 1-2 spiseskeer dej i hver form og glatter overfladen ud. Så tager du en halv til en hel teske af din blåbærmarmelade og lægger på toppen af de 12 muffinsforme med dej. Efter det fordeler du resten af dejen jævnt som et låg på dine 12 muffins, så din marmelade er dækket.
  6. Bag dine doughnut-muffins i ovnen i 20-25 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem køle i formen i 5 minutter og tag dem ud på en bagerist. Mens de bager, kan du lave din glaze.
  7. Bland flormelis, mælk og vaniljeekstrakt, og dyp nu dine lune muffins i glazen og sæt dem på en bagerist.
  8. Server gerne mens de er lune. Men de er også gode dagen efter.
  9. TIP: Disse kan laves med al marmelade, som man ønsker - og med lemoncurd og karamel.