Bourbon-bundt-kage med pekannĂžddecrumble

16x9
EfterÄrs Bourbon Bundt Kage med PekannÞddecrumble Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
90 min

Tilberedning

  1. PEKANNØDDECRUMBLE: Start med at lave din crumble. Hak dine pekannÞdder groft, og rist dem i ovnen, til de er gyldne - cirka 10 minutter pÄ 180 grader i en forvarmet ovn.
  2. Tag nĂždderne ud, mens du laver resten af din crumble. Lad ovnen forblive tĂŠndt.
  3. I en mellemstor skÄl blander du alle dine crumble-ingredienser, og massér det med fingrene, til du har en krummet konsistens.
  4. NÄr din crumble er krummet i konsistens, drysses den i et ovnfast fad og bages pÄ 180 grader i ovnen i cirka 15 minutter, til den er let gylden pÄ toppen.
  5. Tag ud, og lad den kĂžle af, mens du laver resten af kagen. NĂ„r din crumble er kĂžlet af, kan du tilfĂžre pekannĂždderne.
  6. FYLD: I en stor skÄl blander du smÞr, sukker og muscovadosukker, til du har en cremet konsistens. TilsÊt nu Êggene ét ad gangen, og pisk, til du har en ensartet konsistens. Husk at skrabe siderne af skÄlen undervejs.
  7. I en anden skÄl mixer du dine vÄde ingredienser: kÊrnemÊlk, bourbon og vaniljeekstrakt og sÊtter til side.
  8. I en tredje skÄl blander du dine tÞrre ingredienser: hvedemel, bagepulver, natron og salt og sÊtter til side.
  9. Nu tilsÊtter du halvdelen af dine vÄde ingredienser til smÞrblandingen, pisker, og derefter halvdelen af dine tÞrre ingredienser, pisker, og gentager med tÞrre og vÄde ingredienser. Vend nu dejen med en spatula, til den er ensartet.
  10. SmÞr en stor bundt-kageform eller seks smÄ med rigeligt smÞr. Med en ske ligger du dejen i formen. Bag nu kagen i din forvarmede ovn, til den er hÊvet i 45-50 minutter. Den er fÊrdig nÄr en tandstik kan stikkes i og kommer op uden dej pÄ sig.
  11. Tag kagen ud, og lad den kÞle i formen i 20 minutter. Derefter vender du den ud pÄ en bagerist og lader den kÞle helt af, inden du pynter. Mens kagen kÞler, kan du samle din glasur.
  12. GLASUR: I en mellemstor skÄl blander du dine ingredienser til glasuren. Den mÄ gerne vÊre tyk, sÄ den ikke bliver for gennemsigtig og lÞber for meget. Du kan altid tilsÊtte mere flÞde.
  13. HÊld nu forsigtigt din glasur ud over din afkÞlede kage. Tag din crumble, og drys den oven pÄ din glasur. Gem lidt ekstra crumble, sÄ du kan drysse mere pÄ, nÄr kagen er skÄret og serveret.