Livsstil

Efterårs-hack af den klassiske hønsesalat

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
25 min + 180 min

Tilberedning

 1. Skræl knoldsellerien, og skyl den grundigt for jordrester. Tag halvdelen af knoldsellerien, og hak i grove chunks. Den anden halvdel hakkes i fine små tern. Rens bladsellerien, og hak i små stykker. Hak ligeledes svampene i små stykker.
 2. Kog de grove chunks af knoldselleri og kartoflerne, indtil de er godt møre. Herefter blendes det hele grundigt til en lind puré. Køles ned.
 3. Rist samtidig de små tern af knoldselleri på panden i lidt olie ved mellemhøj varme. De må gerne blive lidt brankede. Køles herefter ned.
 4. Genbrug samme pande til at riste svampene ved mellemhøj varme i tre minutter. Kølers herefter ned.
 5. Lav en syltelage, hvor du bringer 100 gram vand i kog sammen med sukker og lagereddike. Rør godt rundt, og sikr, at sukkeret er helt opløst. Hæld den kogende masse hen over de finthakkede bladselleri i en skål. Stilles på køl.
 6. Skyl og tør grønkålen. Kassér de groveste stilke, og vend i olivenolie, salt og peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10-15 minutter, til de er knasende sprøde. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på!
 7. Pil bladene af estragonen, og kassér stænglerne. Finhak bladene.
 8. Rør 100 gram af den afkølede puré sammen med mayonnaisen, og voila – du har en sellerimayo.
 9. Rør sellerimayoen sammen med kyllingekødet, de ristede selleri og svampe, 100 gram af de syltede og drænede bladselleri samt den hakkede estragon.
 10. Smag til med salt og peber.
 11. Anret på et godt stykke brød – eventuelt ristet – og top med den sprøde grønkål.