Livsstil

Lyn-kimchi a la Louisa Lorang

Sværhedsgrad
Mellem
Tid
20 min

Tilberedning

  1. Skær kålen i grove stykker. Skræl daikon, og skær den i tern.
  2. Kom kinakål og kål i en stor skål, og drys den med salt. Klem den let med hænderne, så den falder sammen. Afdryp det hele i en si.
  3. Snit forårsløgene.
  4. KRYDDERIBLANDING: Rør gochugarau med fiskesauce, hvidløg, ingefær og sukker, til det er en tæt masse.
  5. Vend kål, daikon og forårsløg med kryddermassen i en stor skål. Vær sikker på, at alt er dækket af chilien.
  6. Kom kimchien på et skoldet glas, og skyl skålen med 0,5 deciliter koldt vand. Hæld lagen over kimchien. Brug straks kimchien som en slags krydret salat, eller lad den fermentere ved at lade glasset stå på bordet med låget på klem i 2-4 dage, eller til du synes, at den smager godt. Husk, at kålen altid skal være dækket af lage.
  7. Luk glasset tæt, og sæt det på køl indtil brug.
  8. Kimchien er klar til brug, og den holder sig i 1-2 måneder på køl