Vegetarisk gryderet med svampe og porrer med vinaigrette

16x9
Karoline Triers vegetariske gryderet med svampe og porrer med vinaigrette. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. SVAMPEBOURGUINON: Rens svampene, og hak dem groft. Hak hvidløget fint. Skræl løgene, og halver dem. Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver.
  2. Steg svampene grundigt af på en tør pande. Tilsæt smør, løg og hvidløg, og steg igen.
  3. Tilsæt gulerødder og tomatpuré, og steg kort.
  4. Tilsæt rødvin, og lad det koge lidt ind. Tilsæt krydderier og boullion, og lad det koge uden låg i cirka 20 minutter.
  5. Rør Maizena ud i en lille smule vand, og rør det i saucen, og lad det tykne. Smag saucen til.
  6. RODFRUGTMOS: Skræl kartofler og selleri, og skær i grove tern. Kog det 15-20 minutter, og hæld vandet fra. Mos dem til en grov mos med smør, fløde og salt. Smag til.
  7. DAMPEDE PORRER MED HASSELØDVINAIGRETTE: Rens porrerne. Skær dem i stykker på cirka 5 centimeter. Kom et par centimeter vand i en gryde. Salt vandet, og bring det i kog. Damp porrerne i cirka 7 minutter, til de er møre.
  8. Rist nødderne i ovnen i cirka 10 minutter ved 180 grader.
  9. Hak nødder, persille og kapers, og bland med de øvrige ingredienser. Smag til.
  10. Kom de lune porrer på en tallerken, hæld vinaigrette over, og pynt med urter.