Livsstil

Falafelburger med løgsalat

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
25 min

Tilberedning

  1. FALAFFELBURGER: Blend løg, bladselleri, squash, hvidløg, persille og kikærter i en foodprocessor, til massen er rustikt blendet men hænger sammen, når du former den.
  2. Tilsæt spidskommen, salt og en smule citronsaft.
  3. Form farsen til fire flotte bøffer.
  4. Steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olie på en varm pande. Steg først ved høj varme, så de får en flot skorpe. Steg dem gennemstegte ved middelvarme.
  5. LØGSALAT: Pres saften af citronen, og rør den med sukker. Snit løgene i tynde skiver – gerne på et mandolinjern.
  6. Lad løgene marinere i fem til ti minutter. Vend løgene med persille og mynte lige inden servering.
  7. SERVERING: Varm bollerne.
  8. Flæk dem, og smør dem med mayonnaise og chilisauce. Fyld dem med falafelbøf og løgsalat, og servér straks.
  9. TIP: Er farsen svær at samle, kan du samle den med lidt mel eller stege mindre bøffer og fylde to i hver burger.