Falafler med det hele

16x9
Falafler med det hele. Foto: TV 2
Grad
Let
Tid
60 min

Tilberedning

  1. BABA GANOUSH: Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Prik auberginerne, og sæt dem på en bageplade. Bag dem i 15-20 minutter.
  3. Tænd for grillelementet, og grill dem i 10-20 minutter, til de er nærmest brankede og helt møre.
  4. Tag dem ud, og lad dem køle lidt. Flæk auberginerne, og skrab kødet ud med en ske. Kassér skallen. Lad auberginekødet dryppe lidt af i en si.
  5. Blend eller mos auberginekødet, og smag til med fintrevet hvidløg, tahin, citronsaft, en smule spidskommen og salt.
  6. Anret gerne din baba ganoush i en lav skål med god olivenolie, hakket persille, paprika og eventuelt lidt granatæblekerner.
  7. Servér straks med pitabrød, pitachips eller som en del af et større måltid.
  8. FALAFLER: Blend squash, kikærter, hvidløg, løg, spidskommen, persille, mynte, salt og citronsaft til en grov, men sammenhængende masse i en foodprocessor.
  9. Form ”farsen” til falafler (brug for eksempel en ske og hånden eller en iskugle).
  10. Steg falaflerne i rigeligt olie i en stor dyb pande. De skal være sprøde, gyldne og gennemstegte. Det tager cirka 8-10 minutter.
  11. YOGHURTDIP: Smag yoghurten til med salt, mynte, olivenolie, chiliflager og nigella.
  12. Servér falafler med yoghurt, snittet kål, pitabrød, citron og chili.
  13. LØGSALAT: Pres saften af citronerne i en skål. Rør sukker i.
  14. Snit og i tynde skiver, og vend dem i dressingen.
  15. Lad løgene marinere indtil servering eller i mindst 15 minutter.
  16. Vend løg og groft plukket persille med chiliflager og servér.