Falafler med det hele

- Grad
- Let
- Tid
- 60 min
Tilberedning
- BABA GANOUSH: Tænd ovnen på 220 grader.
- Prik auberginerne, og sæt dem på en bageplade. Bag dem i 15-20 minutter.
- Tænd for grillelementet, og grill dem i 10-20 minutter, til de er nærmest brankede og helt møre.
- Tag dem ud, og lad dem køle lidt. Flæk auberginerne, og skrab kødet ud med en ske. Kassér skallen. Lad auberginekødet dryppe lidt af i en si.
- Blend eller mos auberginekødet, og smag til med fintrevet hvidløg, tahin, citronsaft, en smule spidskommen og salt.
- Anret gerne din baba ganoush i en lav skål med god olivenolie, hakket persille, paprika og eventuelt lidt granatæblekerner.
- Servér straks med pitabrød, pitachips eller som en del af et større måltid.
- FALAFLER: Blend squash, kikærter, hvidløg, løg, spidskommen, persille, mynte, salt og citronsaft til en grov, men sammenhængende masse i en foodprocessor.
- Form ”farsen” til falafler (brug for eksempel en ske og hånden eller en iskugle).
- Steg falaflerne i rigeligt olie i en stor dyb pande. De skal være sprøde, gyldne og gennemstegte. Det tager cirka 8-10 minutter.
- YOGHURTDIP: Smag yoghurten til med salt, mynte, olivenolie, chiliflager og nigella.
- Servér falafler med yoghurt, snittet kål, pitabrød, citron og chili.
- LØGSALAT: Pres saften af citronerne i en skål. Rør sukker i.
- Snit og i tynde skiver, og vend dem i dressingen.
- Lad løgene marinere indtil servering eller i mindst 15 minutter.
- Vend løg og groft plukket persille med chiliflager og servér.