Livsstil

Fantastiske falafler

Sværhedsgrad
Let
Personer
8
Tid
5 min + 10 min

Tilberedning

  1. Udblød kikærterne i rigeligt med koldt vand i mindst 12 timer – gerne 24 timer.
  2. Blend alle ingredienserne på nær bagepulver og sesam i en foodprocessor, til det har en våd granuleret tekstur – cirka 40 sekunder. Smag til med salt.
  3. Lad falafelfarsen stå på køl i minimum 1 time eller natten over, inden den steges.
  4. Bland bagepulver og sesam i farsen.
  5. Form små faste kugler eller ”bøffer”, og friter dem – brug gerne et falafeljern!
  6. Varm olien op ved mellemvarme til 180-190 grader. Tjek, om olien er varm, ved at du dropper en lille bitte smule fars i olien. Hvis den syder og bobler, er den klar, hvis ikke, skal den varme noget mere.
  7. Friter falaflerne i 3-4 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde. Afdryp på en rist eller bakke med køkkenrulle, drys med salt, og server i pitabrød med salat og dressing.