Farseret rødtunge med burrata-jordbærsalat og sommerbygotto

16x9
Farseret rødtunge med burrata-jordbærsalat og sommer-bygotto Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
35 min

Tilberedning

  1. Perlebygotto: Kom perlebyggen i en gryde med masser af vand, og kog dem, til de er møre. De skal muligvis have mere vand til i løbet af kogningen – man kan næsten ikke koge dem i stykker.
  2. Hæld vandet fra, og kom fonden ned i.
  3. Reducér fonden, så perlebyggen får masser af smag, og så skal perlebyggen smages til med salt, peber og citronskal og cremes op med fløde og creme fraiche.
  4. Pesto: Kom alt i en blender, og blend det hele til en fin pure.
  5. Fyld: De hvide asparges skrælles og skæres i en centimeters tykkelse, de grønne asparges skæres også i en centimeters tykkelse.
  6. Ærterne bælges.
  7. Osten rives.
  8. Til sidst kommes fyldet i, og perlebyggen smages til med pestoen lige inden serveringen.
  9. Smørsovs: Smelt smørret. Hak alle de andre ting, og smag til.
  10. Farseret rødtunge: Skær torskestykkerne ud i små stykker, og blend dem med salt og peber til en så glat fars som muligt.
  11. Kom lidt af æggehviderne og fløden i ad gangen, til du får en fars, der er lind, men fast. Kom den eventuelt på køl cirka 30 minutter for at sætte sig, hvis den er blevet for vandet.
  12. Kom farsen i en sprøjtepose, og siksak på midten af fiskefileten, så du kan bukke begge sider op om farsen.
  13. Kom olie på en varm pande, og læg fisken på. Når den efter 3 minutter har fået en flot stegeskorpe, vend fisken om, kom smør på panden, og kom den i ovnen i 6 minutter ved 180 grader.
  14. Burrata-jordbærsalat: Skær tomaterne ud i mundrette stykker, og krydr dem godt med salt, peber og olivenolie.
  15. Skær jordbærrene ud fra den ene bakke. Mos den anden bakke jordbær med balsamicoglacen.
  16. Anretning: Kom tomaterne i en skål, og fordel de skårne jordbær udover. Kom burattaen hel på, og krydr den med salt og peber. Pistacienødderne fordeles ud over det hele.
  17. Kom jordbærbalsamicoen på. Husk urter. Velbekomme.