Fasan-shawarma med fladbrød, tahinsauce, chilisalsa og grønkål

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 60 min + 20 min
Tilberedning
- FLADBRØD: Bland alle ingredienserne i en skål. Ælt dejen i 10-15 minutter, til du har en glat og elastisk dej. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
- TAHINSAUCE: Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og lidt ekstra citronsaft, hvis det behøves.
- Tahinsaucen skal have samme konsistens som tykmælk. Hvis saucen er for tyk, tilsætter du vand, til du får den rette konsistens.
- CHILISALSA: Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft. Sæt det til side.
- GRØNKÅLSSALAT: Rør olivenolie og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber. Tilsæt grønkål, og bland godt. Sæt det til side.
- KØD: Kom kødet i en skål med za’atar og olivenolie, og bland godt. Dæk skålen til med film, og sæt på køl. Lad kødet marinere i minimum 1 time, gerne natten over.
- Krydr fasankødet med salt og peber, og læg det på en varm grill med skindsiden nedad.
- Når skindet er gyldent og sprødt, vender du kødet. Grill det, til det er næsten stegt igennem.
- Tag kødet af grillen. Læg det i et fad, og dæk det til med folie. Lad det hvile.
- Imens kødet hviler, ruller du fladbrødene ud og lægger dem på grillen. Grill brødene på begge sider.
- ANRETNING: Nu skal vi lave vores shawarma. Læg en lille håndfuld grønkålssalat i midten af fladbrødet. Kom 4-5 skiver fasankød oven på salaten. Hæld 1 spiseske tahinsauce og 1 spiseske chilisalsa ud over kødet.
- Rul fladbrødet op, og server med det samme. Gerne med en kold øl.