Fasandwich

16x9
Fasandwich Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
60 min + 15 min

Tilberedning

  1. MARINADE: Pisk alle ingredienserne sammen.
  2. MELBLANDING: Bland alle ingredienserne sammen.
  3. ÆGGEMIX: Blend alle ingredienserne sammen.
  4. PANERING: Bland alle krydderierne sammen, og tilfør 120 gram krydderi. Mix til et kilo fint blendet panko.
  5. TOMATSAUCE: Pisk alle ingredienserne sammen.
  6. FREMGANGSMÅDE: Kom fasanbrysterne i marinaden, og lad dem blive i kærnemælken i 48 timer.
  7. Herefter tages fasanbrysterne op og vendes i melblandingen, hvor de bliver liggende, indtil de er tørre, så paneringen ikke slipper, når de skal friteres.
  8. Vend dem i æggeblandingen og derefter i den blendede panko med krydderierne. Dobbeltdyb fasanbrysterne i æggeblandingen, og afslut med at vende dem i grov panko. Lad dem ligge begravet i pankoen. På den måde holder de sig tørre og bliver ekstra sprøde.
  9. Varm olien op til 190 grader, og friter dem i 3 minutter. Kom dem på en rist, og giv dem et skud i ovnen ved 190 grader før servering.
  10. DIJONMAYONNAISE: Bland æggeblommer med vineddike, sennep og salt i en skål. Under konstant piskning tilsættes olien lidt ad gangen. Sørg for, at olien er helt optaget i æggeblommerne. Smag til med salt og peber, og stil på køl.
  11. AGURKESALAT: Skær agurken i tynde skiver, og kom dem i en skål. Drys dem med salt, og lad dem trække i 15 minutter. Skyl dem grundigt, og sæt dem til side.
  12. Bring alle ingredienser til lage i kog i en gryde, og lad dem koge, til sukkeret er smeltet. Sigt lagen, og afkøl. Hæld den kolde lage over agurkeskiverne.
  13. Lad agurkesalaten trække i køleskabet i en times tid, inden den skal spises.
  14. BRIOCHEBURGERBOLLER: Rør gæren ud i vand og sukker i røremaskinens skål, og lad blandingen stå i fem minutter.
  15. Kom æg, salt og mel i skålen, og ælt den i røremaskinen ved lav hastighed i to minutter.
  16. Sæt hastigheden op til medium, og ælt videre i tre minutter. Når du med våde fingre kan trække dejen tynd, uden at den går i stykker, er den klar til næste skridt.
  17. Tilføj halvdelen af smørret, og ælt videre i maskinen ved medium hastighed, til det er helt inkorporeret i dejen.
  18. Kom resten af smørret i, og ælt videre, til dejen er glat og skinnende. Kom den i en oliesmurt beholder, og læg et stykke husholdningsfilm direkte på dejen.
  19. Lad den hvile ved stuetemperatur i en time og dernæst i køleskabet natten over.
  20. Hæld dejen ud på et let meldrysset bord. Pres den sammen til et rektangel på 18 gange 20 centimeter.
  21. Del dejen på midten, og skær hvert stykke dej i cirka halvanden centimeter tykke rektangler a 80-90 gram.
  22. Fold hvert rektangels ene lange side ind mod midten, og pres den sammen med resten af dejen.
  23. Gør det samme med den anden side. Afrund enderne, hvis du laver burgerboller. Laver du hotdogbrød, rulles dejen fra midten og ud, til den er 12 centimeter lang. Fortsæt med resten.
  24. Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Laver du hotdogbrød, lægges de med cirka to centimeters afstand, da brødene gerne må røre hinanden under hævning. Ved burgerboller bør afstanden være større. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve lunt i en til to timer.
  25. Forvarm ovnen til 200 grader. Sæt bagepladen med bollerne i ovnen, og skru ovntemperaturen ned til 175 grader.
  26. Bag dem i 12 minutter, til bollerne er gyldne. Lad dem køle af på en ovnrist, og vent 20 minutter, inden de skæres.
  27. ANRETNING: Lun briochebollerne i ovnen, kom mayonnaisen på overbollen og tomatsaucen på underbollen. Kom fasanbrystet i, og afslut med syltede agurker. Servér.