Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

16x9
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. Vaniljecreme: Læg husblas i koldt vand i 5 minutter.
  2. Skær vaniljestang i halv og skrab kernerne ud.
  3. Bland vanilje, fløde og appelsinskal.
  4. Varm op til 70-80 grader, og tilsæt husblas.
  5. Bland godt og lad massen køle ned i flere timer. Pisk stift til flødeskum.
  6. Remonce: Rør sukker og marcipan sammen.
  7. Tilsæt smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen. Må ikke røres for længe, da massen ellers vil flyde ud ved bagning.
  8. Dej: Opløs gæren i mælken.
  9. Bland mel, æg, salt og sukker i en skål og tilsæt mælk/gær. Ælt godt sammen.
  10. Tilføj smør i små stykker af gangen og rør godt.
  11. Sæt dejen i køleskabet, og lad den hvile i 30 minutter.
  12. Rul dejen ud til cirka ½ centimeter, og skær den ud i firkantede stykker.
  13. Læg 1 spiseske remonce på hvert stykke.
  14. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet, og saml dem, så fyldet ikke løber ud. Saml hjørnerne og klem siderne sammen.
  15. Vend bollerne så samlingen vender ned, og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade.
  16. Pensl med æg, og bag dem ved 165 grader i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
  17. Tag bollerne ud af ovnen, og pynt dem med det samme med chokoladeknapper, så chokoladen kan nå at smelte lidt.