Fastelonuts - når to kager mødes

16x9
Fastelonuts - Når to kager mødes Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
120 min

Tilberedning

  1. VANILJECREME: Del vanilje stangen og skrab kornene ud. For at få dem skilt godt fra hinanden tager du 1 tsk. sukker, og blander kornene godt med det.
  2. Hæld det op i mælken, og bring det hele til at koge, også stangen.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  4. Tilsæt Maizena, men uden at piske det ind i massen.
  5. Når mælken koger, hældes den i æggemassen, samtidig med at der piskes.
  6. Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden, og varm det op under kraftigt omrøring.
  7. Pas på det ikke brænder på. Lad det koge 1 minut eller til du synes, at cremen har en fin konsistens. Den må gerne være lidt tyk.
  8. Sæt på køl mens du laver din dej til fastelonuts.
  9. FASTELONUTS: I en gryde varmer du mælken op, den skal ikke koge, bare lunes.
  10. Nu hælder du din tørgær i, rører rundt til den skummer, og lad den stå i 5 minutter.
  11. Sæt dejkrog på din røremaskine, hæld din gærmælk i skålen, samt æg, sukker smør og slat, og bland det grundigt.
  12. Nu tilsætter du halvdelen af hvedemelet, og ælter til det er samlet, hvorefter du stille og roligt tilsætter resten af hvedemelet og kardemomme under omrøring, indtil dejen slipper kanten og ikke er fedtet mere.
  13. Dejen hældes ud på et mel drysset bord, og æltes videre i hænderne.
  14. Tag en stor skål, og smør den med lidt olie, og lig derefter din dej til hævning under et klæde i ca. 1 time. Den skal være dobbelt så stor.
  15. Når dejen er færdig med at hæve, hælder du den ud på et mel drysset bord, og ruller den ud til den er 1.5 cm tyk.
  16. Med en doughnut cutter, en udstikker eller et glas i ca. 6 cm i diameter, skærer du cirkler ud. (Lille note, dyp dine udstikkere i mel, så de ikke hænger ved i dejen.)
  17. Når du har stukket alle ud, samler du resterne, og starter forfra, til du ikke har mere dej.
  18. Sæt alle dine fastelonuts på bagepapir med mellemrum imellem, da de hæver meget.
  19. Put klæde over, og lad dem hæve i 45 minutter. Når de har hævet i 30 minutter, hælder du al din olie i en gryde, og varmer op.
  20. Forbered en bageriste, med køkkenrulle, som kan suge olien fra de stegte Fastelonuts.
  21. Nu tager du dine fastelonuts og glider forsigtigt ned i olien, få stykker ad gangen, og steger dem i ca 45 sekunder på hver side. De vil syde og boble og blive endnu større. Tag dem op og lad dem køle på bagepapiret. Gentag med alle dine 'Fastelonuts'.
  22. Og det aller sjoveste ved fastelonuts, det er kun fantasien der sætter grænser ift pynt.
  23. Mens de køler skal der laves flødeskum og glasur, og vaniljecremen tages ud fra køl.
  24. I en skål pisker du din fløde til flødeskum, og fylder den i en pose med en stjernetyl. Haves dette ikke, så bare i en frysepose med afklippet hul. Sæt til side.
  25. SAMLING OG PYNT: Skær alle dine fastelonuts halvt op, nu ligger du 1 tsk syltetøj, efterfulgt af en spiskeske vaniljecreme, og med din sprøjtepose sprøjter du flødeskum ovenpå vaniljecremen.
  26. Ovenpå låget af hver fastelonut ligger du en spiskeske af din farvet glasur, og drysser med krymmel.
  27. Spis dem gerne så snart de er klar, for den bedste smags oplevelse.