Fermenterede hvide asparges

16x9
Fermenterede hvide asparges Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
10 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Hygiejne er meget vigtigt i denne opskrift, så ALT skal være rent med rent på.
  2. Asparges vaskes og skylles grundigt. Herefter skrælles de, og skrællerne gemmes.
  3. Skær 5 centimeter af den seje ende af aspargesen, og gem den.
  4. Pak nu asparges, endestykkerne og skræller i en bøtte i nævnte rækkefølge.
  5. Overhæld med koldt vand, så det dækker det hele.
  6. Hæld vandet over i en gryde, og vej det af.
  7. Læg vandets vægt til det 1 kilo asparges og gang med 0,021. Det er den mængde salt, du skal bruge. Du skal altså ligge lige over 2 procent i saltkoncentration på den samlede vægt.
  8. Kog vandet op med saltet, og lad det køle helt af. Hæld det over asparges, og læg 4 skiver citron på toppen.
  9. Brug eventuelt en tallerken eller et låg til at presse det hele ned under saltlagen. Put låg på beholderen.
  10. Nu skal det stå ude i cirka 7 dage for at sætte gæringen i gang.
  11. Når det bobler/lufter lystigt og dufter syrligt, kan du putte herlighederne på køl for at lade det trække færdigt i 1 uges tid til 2 mere.
  12. Så har du nu de lækreste naturligt konserverede asparges.