Livsstil

Fire slags jordskokker med stegt kyllingebryst og gomadressing

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Rå jordskokker:
  2. Skær dem tyndt ud på et mandolinjern.
  3. Jordskokkechips:
  4. Skrub jordskokkerne rene. Varm olien op til cirka 170 grader i en gryde. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver.
  5. Fritér dem i olien, til de er gyldne, og læg dem på fedtsugende papir. Drys med salt.
  6. Confiterede jordskokker:
  7. Jordskokkerne skrubbes og kommes i varm olie på 160 grader og koges, til de møre.
  8. Køl dem ned, halver dem, og steg dem helt sprøde. Smag dem til med lidt salt.
  9. Jordskokkepuré:
  10. Skrub jordskokkerne rene, og skær dem i mindre stykker.
  11. Kog dem i usaltet vand i cirka 20 minutter. Hæld vandet fra.
  12. Blend jordskokkerne til en helt fin puré med fløde og smør. Smag til med salt og peber.
  13. Kyllingebryst:
  14. Kyllingebryster halveres og steges i olie med salt og peber i cirka otte minutter.
  15. TIPS: Hvis du ønsker at partere en hel rå kylling:
  16. Fjern lårene. Læg et snit mellem bryst og lår.
  17. Sådan fjernes lårene: De kan enten tilberedes hele eller deles i overlår og underlår.
  18. Knæk låret ud til siden, og skær ned mellem knoglerne.
  19. Skær aldrig direkte i knoglen – sørg for altid at skære imellem, så gå efter leddet og brusken.
  20. Hvis du vil dele over- og underlår: Læg et snit i knækket mellem overlårsknoglen og underlårsknoglen, og skær igennem.
  21. Skær brystet fri: Der ligger et brystben i midten. Skær langs brystbenet i begge sider, så kniven følger benet.
  22. Du kan mærke, når du kommer til vingen – der skal kniven lige ned om, og så er brystet fri.
  23. Vær opmærksom på ikke at ramme knogler og brusk – mest for knivens skyld.
  24. Brug samme fremgangsmåde på den anden side.
  25. Der vil sidde lidt kød tilbage på skroget, som du med fordel kan plukke og bruge i hønsekødssuppe, hønsesalat med mere.
  26. Skroget kan fryses, og når du har tre-fire skrog, kan du koge fond eller suppe på dem.