Mad

Fisk i sprød dej med ærtesalat og grøn remoulade

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
60 min + 15 min

Tilberedning

  1. FISK: Skær torsken i store, tykke strimler. Læg strimlerne på et fad, og drys med salt og peber.
  2. Vend fisken med løgringe og persille. Stænk med olie og citronsaft.
  3. ORLYDEJ: Bland alle ingredienserne til Orlydejen – undtagen æggehviderne. Lad dejen hvile cirka 1 time.
  4. Vend så de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i, så luften i æggehviderne bevares.
  5. Varm olie op i en gryde. Når olien koger omkring en tændstik, er den klar.
  6. Dyp fileterne og løgringe i dejen, og bag dem i olien. Når de svømmer på overfladen og er lysebrune, er de færdige. Hvis du skal stege fisk og løgringe ad flere gange, er det vigtigt, at olien bliver varm nok igen – tjek med tændstikken.
  7. TIP: Anret fiskestykkerne og løgringene på et fad med en serviet under, så overskydende olie bliver suget op. Server med citronskiver og lidt hakket persille.
  8. GRØN REMOULADE: Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber.
  9. ÆRTESALAT: Bælg friske ærter, så du har cirka 2 håndfulde. Kog i letsaltet vand i 1-2 minutter. Hæld vandet fra, og knus ærterne let.
  10. Dryp med lidt olivenolie, citronsaft, lidt revet citronskal, salt og peber. Tilsæt lidt tørrede chiliflager, hvis du er i chilihumør.
  11. Kom ærteblandingen ud over lidt grønne salatblade efter smag.