Fisk og skaldyr med aioli

16x9
Fisk og skaldyr med aioli. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. FISK OG SKALDYR: Kog kartofler, gulerødder, løg og fennikel møre i letsaltet vand. Sigt vandet fra.
  2. Smør et fad med smør og kom grønsagerne i. Fordel fiskestykkerne på toppen med lauerbær, fennikelfrø, salt, peber samt lidt olivenolie. Bag i ovnen i ca. 10–15 minutter let dækket med folie, til fisken er færdig.
  3. Kom muslingerne i en gryde sammen med skaldyrene. Tilsæt hvidvin, 1 spsk. smør, hvidløgsfed og lidt salt. Kog/damp i ca. 3-5 min.
  4. Muslinger og skaldyr ligges oven på den bagte fisk - fonden fra gryden hældes med over fisken. Der pyntes med halve hårdkogte æg og persille.
  5. Serveres med aioli og evt. ristet brød.
  6. AIOLI: Alle ingredienserne røres sammen. Smag til undervejs.