Fiske- og skaldyrsgryde

16x9
Fiske- og skaldyrsgryde. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
75 min

Tilberedning

  1. Skær fisken ud i store stykker, salt dem let, og stil dem på køl.
  2. Få ordnet muslingerne. Smid eventuelt knuste eller ødelagte muslinger ud, og rens dem for sand udenpå.
  3. Gør grøntsager og krydderier klar. Alle grøntsagerne skæres i mundrette stykker, der kan holde til at få noget varme. Korianderstængerne knækker du fra bladende og hakker dem groft.
  4. Tag en tykbundet gryde frem. Hæld lidt neutral olie i bunden. Kom dine krydderier i med det samme. Krydderierne må ikke stege, men det må godt bruse lidt op omkring dem.
  5. Kom nu alle dine grøntsager ned til krydderierne, og begynd at brune dem af. De skal ikke stege, bare tilberedes let.
  6. Kom eddike i, og brænde den af.
  7. Nu kommer du de flåede tomater i, og får det hele op at simre. Lad det stå i cirka 15 minutter. Hold øje med, at det ikke koger fast. Tilsæt eventuelt lidt vand.
  8. Efter 15 minutter vender du muslingerne ned i. Læg låg på, og lad dem koge med i cirka 2-4 minutter.
  9. Kom nu fiskestykkerne ned til retten sammen med de friske ærter. Damp det i 5 minutter.
  10. Server med masser af friske koriander.