Fiskesuppe med muslinger, forårsgrønt og ristet brød med aioli

- Grad
- Let
- Pers.
- 4
- Tid
- 120 min
Tilberedning
- FISKEFOND: Kom alle tingene i en gryde. Sørg forinden for, at grøntsagerne er skåret fint, så de ikke skal koge så længe.
- Kog det hele langsomt op, og vær opmærksom på at ”skumme” fonden for urenheder, hver gang de kommer til syne på overfladen.
- Når fonden koger, skrues der ned for varmen og fonden koger i cirka 20 minutter. Herefter trækker fonden en time på bordet, inden den sigtes gennem et klæde.
- Kog herefter fonden ned, til den smager godt, og du cirka har 500 milliliter tilbage. Herefter er den klar til at bruge til suppen.
- FISKESUPPE MED MUSLINGER: Muslingerne skylles og renses for ”skæg”.
- I en gryde varmes olien op, til det ryger, og heri kommes de tre fed hvidløg samt muslingerne.
- Steg muslingerne et par minutter, og hæld herefter fiskefonden på.
- Dæk gryden med et låg, og lad muslingerne koge i cirka ti minutter.
- Sigt muslingerne fra, og pil dem ud af skallerne. Gem dem til suppen.
- Tag nu fonden, og blend smør og creme fraiche heri. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og skal.
- FYLD TIL SUPPEN: Fisken skæres i mindre stykker og tilberedes forsigtigt i suppen inden servering.
- Derudover kan du bruge lige præcis de grøntsager, du kan lide, som for eksempel: Ærter, spidskål forårsløg og fintsnittede krydderurter.
- Grøntsagerne tilberedes i lidt smør i en gryde, til de er ”al dente”. Derefter er de klar til at tilsættes suppen. Smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst de fintsnittede krydderurter.
- TILBEHØR: Daggammelt brød og aioli.
- Hvidløg, æg, saften fra citronen og salt og peber blendes med en stavblender i et højt glas.
- Tilsæt olie til konsistensen er tyk og cremet.
- Smag til med salt, peber, citronsaft og chili. Rør sammen med de knuste kogte kartofler.