Fiskesuppe med muslinger, forårsgrønt og ristet brød med aioli

16x9
Theis Brydegaards fiskesuppe med muslinger, forårsgrønt og ristet brød med aioli. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. FISKEFOND: Kom alle tingene i en gryde. Sørg forinden for, at grøntsagerne er skåret fint, så de ikke skal koge så længe.
  2. Kog det hele langsomt op, og vær opmærksom på at ”skumme” fonden for urenheder, hver gang de kommer til syne på overfladen.
  3. Når fonden koger, skrues der ned for varmen og fonden koger i cirka 20 minutter. Herefter trækker fonden en time på bordet, inden den sigtes gennem et klæde.
  4. Kog herefter fonden ned, til den smager godt, og du cirka har 500 milliliter tilbage. Herefter er den klar til at bruge til suppen.
  5. FISKESUPPE MED MUSLINGER: Muslingerne skylles og renses for ”skæg”.
  6. I en gryde varmes olien op, til det ryger, og heri kommes de tre fed hvidløg samt muslingerne.
  7. Steg muslingerne et par minutter, og hæld herefter fiskefonden på.
  8. Dæk gryden med et låg, og lad muslingerne koge i cirka ti minutter.
  9. Sigt muslingerne fra, og pil dem ud af skallerne. Gem dem til suppen.
  10. Tag nu fonden, og blend smør og creme fraiche heri. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og skal.
  11. FYLD TIL SUPPEN: Fisken skæres i mindre stykker og tilberedes forsigtigt i suppen inden servering.
  12. Derudover kan du bruge lige præcis de grøntsager, du kan lide, som for eksempel: Ærter, spidskål forårsløg og fintsnittede krydderurter.
  13. Grøntsagerne tilberedes i lidt smør i en gryde, til de er ”al dente”. Derefter er de klar til at tilsættes suppen. Smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst de fintsnittede krydderurter.
  14. TILBEHØR: Daggammelt brød og aioli.
  15. Hvidløg, æg, saften fra citronen og salt og peber blendes med en stavblender i et højt glas.
  16. Tilsæt olie til konsistensen er tyk og cremet.
  17. Smag til med salt, peber, citronsaft og chili. Rør sammen med de knuste kogte kartofler.