Flæskesteg med rødkål, kartofler og sovs

16x9
Flæskesteg. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
15 min + 2 min

Tilberedning

  1. FLÆSKESTEG: Flæskestegen saltes til dagen før, sørg for at komme godt ned i sværene.
  2. På dagen saltes stegen let, og lægges i en bradepande. Det er vigtigt, at den er lige.
  3. Steg nu i ovnen ved 190 grader i cirka 1 time og 20 minutter. Derefter skal den hvile i 30 minutter, inden der skæres.
  4. RØDKÅL: Rødkålen skæres fint og kommes i en gryde med resten af ingredienserne, hvorefter den så skal koges op.
  5. Sigt derefter væden fra til en anden gryde, hvor lagen koges lidt ned og smages til.
  6. Hæld derefter over rødkålen igen.
  7. SOVS: Løg sauteres let i smørret, til de er gyldne, tilsæt så mel.
  8. Lad det stege af, inden mælk og fløde tilsættes.
  9. Saucen skal koges godt igennem, og derefter tilsættes stegeskyen, gelé, eddike og kulør.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. GLASEREDE KARTOFLER: Sukker kommes på en tør pande. Lad smelte, så det karamelliseres.
  12. Tilsæt derefter smør, og lad det bruse op inden kartoflerne tilsættes.
  13. Lad dem simre til de er gyldne og lækre. Smag til med salt og peber.
  14. Velbekomme!