Livsstil

Flæskesteg med rødkål og syltede agurker

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
2
Tid
165 min + 30 min

Tilberedning

  1. RØDKÅL: Skær rødkål i skiver. Saften fra 2 appelsiner presses i rødkålen.
  2. Sukker og eddike røres sammen. De resterende ingredienser kommes i gryden. Kog det i 20 minutter under låg, eller til det er mørt. Det afhænger af, hvor groft du skærer kålen.
  3. SYLTEDE AGURKER: Ingredienserne til lagen koges sammen, og køles af. Syltelagen hældes over agurkerne, og derefter trækker de 4-5 timer mindst. Lav det gerne dagen før.
  4. Agurkerne deles, og kernerne skrabes ud. Skær i 4-5 millimeter tykke skiver.
  5. SMØRREBRØD med FLÆSKESTEG: Flæskestegen saltes grundigt mellem sværene, og den steges i en forvarmet oven ved 220 grader i 20 minutter. Derefter 1 time og 10 minutter ved 185 grader. Lad stegen hvile i mindst 30-45 minutter.
  6. Smør rugbrødet med smør. Læg lidt salat på den ene ende af brødet. Derpå lægges 2 skiver flæskesteg med 1 svær i så tynde skiver som muligt.
  7. Det er vigtigt, at rødkål og de syltede agurker er drænet godt, så de ikke farver flæskestegen. 2 spiseske rødkål lægges i en stribe på langs på flæskestegen.
  8. 7-10 stykker agurk lægges pænt på langs af rødkålen. De skal skræve over rødkålen. Til sidst 3 springere af appelsin (tynde skiver af appelsin, der er skåret fra centrum ud mod skrællen).
  9. Pynt eventuelt med persille.