Fødselsdagsboller

16x9
Fødselsdagsboller Foto: TV 2
Pers.
16
Tid
120 min

Tilberedning

  1. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk.
  2. Hæld smørblandingen over i en røremaskine, smuldr gæren heri, og rør det hele sammen. Tilsæt sukker, salt og aquafaba, og rør igen.
  3. Tilsæt halvdelen af melet, og ælt, til du får en jævn masse. Tilsæt resten af melet, og ælt i et par minutter ved mellemhøj hastighed. Skru så hastigheden op til det højeste, og ælt i yderligere 10 minutter. Dejen skal være blank, smidig og slippe skålens kanter.
  4. Læg husholdningsfilm og et viskestykke over dejen, og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
  5. Vend dejen ud pĂĄ et meldrysset bord. Del den i 16 boller pĂĄ cirka 75 gram per styk.
  6. Form bollerne ved at spænde dejen ind under bunden, og rul dem med en hul hånd, til de er helt runde, på køkkenbordet.
  7. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, så de lige akkurat ikke rører hinanden. Læg først husholdningsfilm og så et viskestykke over bollerne, og lad dem efterhæve på køkkenbordet i 30 minutter.
  8. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  9. Pisk 0,5 deciliter aquafaba og 1 teske sukker sammen med en gaffel, og pensl bollerne.
  10. Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne.
  11. Nyd bollerne lune eller afkølede. De holder sig friske i 2-3 dage, og er desuden fryseegnede.