Forkælede Samsø-jordbær

16x9

Samsø er fuld af skønne, solmodne bær hele sommeren. Vi valgte at marinere økologiske jordbær fra Yduns Have i Alstrup.

Grad
Let
Tid
10 min + 180 min

Tilberedning

  1. Skyl jordbærrene med stilk på, dryp dem godt af, og fjern stilken.
  2. Skær dem derefter i kvarte, og mariner dem i friskpresset saft af seks appelsiner, revet skal af to appelsiner, honning og havens citrontimianblomster.
  3. Pynt med frisk mynte og eventuelt ”Samsø Landkøkkens” lækre jordbærsirup.
  4. Servér det med syrlig creme. Vi valgte en dobbeltfed creme fraiche fra det økologiske gårdmejeri, som blev pisket luftig og skummende med vanille.
  5. Pynt desserten med groftrevet chokolade, hele hasselnødder, der har trukket i 3-24 timer i dessertvinen, så de er blevet spændstige og sprøde samt hjemmebagte nøddekager lavet af æggehvider, rørsukker og hakkede nødder.