Forkælede Samsø-jordbær

Samsø er fuld af skønne, solmodne bær hele sommeren. Vi valgte at marinere økologiske jordbær fra Yduns Have i Alstrup.
- Grad
- Let
- Tid
- 10 min + 180 min
Tilberedning
- Skyl jordbærrene med stilk på, dryp dem godt af, og fjern stilken.
- Skær dem derefter i kvarte, og mariner dem i friskpresset saft af seks appelsiner, revet skal af to appelsiner, honning og havens citrontimianblomster.
- Pynt med frisk mynte og eventuelt ”Samsø Landkøkkens” lækre jordbærsirup.
- Servér det med syrlig creme. Vi valgte en dobbeltfed creme fraiche fra det økologiske gårdmejeri, som blev pisket luftig og skummende med vanille.
- Pynt desserten med groftrevet chokolade, hele hasselnødder, der har trukket i 3-24 timer i dessertvinen, så de er blevet spændstige og sprøde samt hjemmebagte nøddekager lavet af æggehvider, rørsukker og hakkede nødder.