Forloren hare med kalv og røget spæk

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. Forloren hare: Skær spækket i stykker og smelt det på panden.
  2. Farsen røres med æg, hakket løg, ribsgelé, mel, salt og peber.
  3. Spækken røres i. Lad den herefter stå og trække i ca. 20 minutter.
  4. Kom farsen i et ildfast fad, dæk med et lag bacon og tilsæt ca. 1. l. vand i fadet.
  5. Bages i 45 minutter ved 180 grader.
  6. Nye kartofler: Vask kartoflerne og rens dem for jord.
  7. Kog kartoflerne i saltet vand med løvstikke og salvie.
  8. Salat: Hjertesalaten deles i to.
  9. Pil ærterne og skær radiserne i tynde skiver.
  10. Fløde smages til med citronsaft og sukker, og piskes let.
  11. Vendes i salaten, eventuelt med dild på til sidst.
  12. Sovs: Når forloren haren har været i ovnen i ca. en halv time, tages væsken fra.
  13. Væsken sigtes og koges ned, skilles med olivenolie og hakkede krydderurter og lidt tomater.