Forloren hare med ribsgele, brun sovs og syltede løg Foto: Ukendt
Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
45 min + 45 min
Tilberedning
FORLOREN HARE-FARS: Alle ingredienserne røres sammen. Steg gerne en lille frikadelle først, og smag efter, om der skal krydres mere. Steg herefter på panden.
FYLD TIL OVEN PÅ FARSEN: Form farsen på langs, og læg bacon ovenpå. Hæld fløde og mælk i fadet, og kom stegen i ovnen. Den skal cirka have 1 time på 180 grader.
KARTOFLER: Kog kartofler 20 til 25 minutter. Mærk efter, at kartoflerne er møre. Vend dem på panden i lidt smør, så de får farve. Server straks – drysset med salt.
SALAT: Snit kål meget fint. Lige før servering vendes resten i kålen og serveres.
SOVS: Brænd løg og timian godt af i en gryde. De må gerne blive sorte.
Hæld væden fra stegen ned i gryden. Tilsæt eventuelt lidt ekstra fløde.
Lad koge lidt ind til den ønskede konsistens. Smag til med sukker, edikke, salt, peber og eventuelt lidt ribsgelé.
SYLTEDE RØDLØG: Bland alt i en frysepose. Ryst posen godt. Lad dem trække i 30 minutter, og server dem til retten.