Fragilité med æblecreme

- Grad
- Mellem
- Tid
- 30 min + 50 min
Tilberedning
- Hak nødderne fint, pisk æggehviderne stive, men ikke for meget, tilsæt flormelis, og pisk igen.
- Vend nødderne i med en dejskraber.
- Tag tre bageplader, beklæd med bagepapir, og tegn en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.
- Smør med smør inden for cirklen. Det er vigtigt for ellers hænger de fast i papiret.
- Fordel dejen i de tre cirkler, men ikke helt ud til kanten, og bag dem ved 130 grader i 30 minutter.
- Skru derefter op til 150 grader, og bag dem i 5 minutter mere. Derved opnås en sprød overflade og lidt sej midte.
- Fjern forsigtigt bagepapiret, inden den er helt kold.
- Vend æbler med sukker, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag i 15 minutter ved 175 grader.
- Køl dem straks ned.
- Pisk fløden til skum, og vend æblerne i sammen med Calvados.
- Fordel halvdelen æblecreme på den ene bund, læg den anden over, og fordel nu resten af æblecremen. Sigt eventuelt flormelis over. Server dem straks.
- Opskriften er fra bogen 'Brød og Kager' - Politikens Forlag.