Fragilité med æblecreme

16x9
Grad
Mellem
Tid
30 min + 50 min

Tilberedning

  1. Hak nødderne fint, pisk æggehviderne stive, men ikke for meget, tilsæt flormelis, og pisk igen.
  2. Vend nødderne i med en dejskraber.
  3. Tag tre bageplader, beklæd med bagepapir, og tegn en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.
  4. Smør med smør inden for cirklen. Det er vigtigt for ellers hænger de fast i papiret.
  5. Fordel dejen i de tre cirkler, men ikke helt ud til kanten, og bag dem ved 130 grader i 30 minutter.
  6. Skru derefter op til 150 grader, og bag dem i 5 minutter mere. Derved opnås en sprød overflade og lidt sej midte.
  7. Fjern forsigtigt bagepapiret, inden den er helt kold.
  8. Vend æbler med sukker, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag i 15 minutter ved 175 grader.
  9. Køl dem straks ned.
  10. Pisk fløden til skum, og vend æblerne i sammen med Calvados.
  11. Fordel halvdelen æblecreme på den ene bund, læg den anden over, og fordel nu resten af æblecremen. Sigt eventuelt flormelis over. Server dem straks.
  12. Opskriften er fra bogen 'Brød og Kager' - Politikens Forlag.