Fried chicken-sandwich

16x9
Fried chicken sandwich. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE - KYLLINGELÅR: Pisk krydderierne og salt i kærnemælken, og put kyllingelårene i. Sæt på køl natten over eller minimum 4 timer.
  2. Tag kyllingelårene op ad kærnemælksblandingen, og lad dem dryppe af.
  3. Bland majs og kartoffelmel, og vend kyllingestykkerne heri, indtil de er helt dækkede af melblandingen.
  4. Varm olien op til 180 grader, og fritér kyllingelårene heri i cirka 5 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og gennemvarme. Tjek eventuelt kyllingestykkerne med et stegetermometer. Kyllingestykker skal minimum være 70 grader i midten.
  5. Tag kyllingestykkerne op ad olien, og dryp af på fedtsugende papir. Vend kyllingestykkerne i den koreanske marinade, og servér.
  6. KOREANSK INSPIRERET KYLLINGEMARINADE: Giv det hele et opkog, og lad det simre 5-10 minutter, eller indtil det er tyknet en smule.
  7. YUZUMAYONNAISE: Blend/pisk æggeblommer, yuzusaft, risvineddike, salt, soya, sukker og sennep, indtil det er skummende og ensartet masse.
  8. Held forsigtigt olien i lidt ad gangen under konstant piskning.
  9. Emulger, indtil den er tyk, og smag eventuelt til med en smule ekstra yuzusaft, alt efter hvor sur den ønskes.
  10. SALAT: Vask grøntsagerne, og snit forårsløg og spidskål så fint som muligt.
  11. Skræl gulerødderne, og riv dem på et groft rivejern. Vend sammen med forårsløgene og spidskålen.
  12. Vask korianderen grundigt, og hak groft. Vend sammen med den øvrige salat.
  13. SAMLE SANDWICHEN: Rist 4 briocheboller på skærefladen, eller bag dem i ovnen med skærefladen vendt op.
  14. Smør yuzumayonnaise på begge sider af bollen.
  15. Fritér kyllingen, og vend den grundigt i marinaden.
  16. Top bunden af bollen med den snittede salat, tomatskiver og syltede agurker.
  17. Put kyllingen oven pĂĄ salaterne, og top med overbollen.