Fried chicken-sandwich

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 90 min
Tilberedning
- FREMGANGSMÅDE - KYLLINGELÅR: Pisk krydderierne og salt i kærnemælken, og put kyllingelårene i. Sæt på køl natten over eller minimum 4 timer.
- Tag kyllingelårene op ad kærnemælksblandingen, og lad dem dryppe af.
- Bland majs og kartoffelmel, og vend kyllingestykkerne heri, indtil de er helt dækkede af melblandingen.
- Varm olien op til 180 grader, og fritér kyllingelårene heri i cirka 5 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og gennemvarme. Tjek eventuelt kyllingestykkerne med et stegetermometer. Kyllingestykker skal minimum være 70 grader i midten.
- Tag kyllingestykkerne op ad olien, og dryp af på fedtsugende papir. Vend kyllingestykkerne i den koreanske marinade, og servér.
- KOREANSK INSPIRERET KYLLINGEMARINADE: Giv det hele et opkog, og lad det simre 5-10 minutter, eller indtil det er tyknet en smule.
- YUZUMAYONNAISE: Blend/pisk æggeblommer, yuzusaft, risvineddike, salt, soya, sukker og sennep, indtil det er skummende og ensartet masse.
- Held forsigtigt olien i lidt ad gangen under konstant piskning.
- Emulger, indtil den er tyk, og smag eventuelt til med en smule ekstra yuzusaft, alt efter hvor sur den ønskes.
- SALAT: Vask grøntsagerne, og snit forårsløg og spidskål så fint som muligt.
- Skræl gulerødderne, og riv dem på et groft rivejern. Vend sammen med forårsløgene og spidskålen.
- Vask korianderen grundigt, og hak groft. Vend sammen med den øvrige salat.
- SAMLE SANDWICHEN: Rist 4 briocheboller på skærefladen, eller bag dem i ovnen med skærefladen vendt op.
- Smør yuzumayonnaise på begge sider af bollen.
- Fritér kyllingen, og vend den grundigt i marinaden.
- Top bunden af bollen med den snittede salat, tomatskiver og syltede agurker.
- Put kyllingen oven på salaterne, og top med overbollen.