Friterede æbleringe med vaniljeis

16x9
Lasse Skj√łnning Andersens friterede √¶bleringe med vaniljeis. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
15 min + 15 min

Tilberedning

  1. Pisk æg, hvedemel, æblemost, sukker, citronskal og salt til en sammenhængende dej.
  2. Skyl æblerne og stik eventuelt kernehuset ud med en udstikker. Skær æblerne i ringe eller skiver i cirka 1-2 centimeter tykke skiver.
  3. Kom olien op i en gryde og varm op til cirka 180 grader - du kan se, om olien er for varm eller for kold, ved at smide et lille stykke hvedebr√łd i olien. Hvis det bliver gyldenbrunt p√• 1 minuts tid, er olien perfekt. Hvis br√łdet derimod bliver sort eller slet ikke f√•r farve, skal varmen reguleres.
  4. Kom æblestykkerne i dejen og kom dem ned i den varme olie med det samme. Steg indtil de er gyldne - cirka et par minutter på begge sider.
  5. Tag de friterede √¶blestykker op af den varme olie og lad dem dryppe af p√• et stykke k√łkkenrulle.
  6. Server med det samme med en klat vaniljeis - og drys eventuelt med flormelis.