Friterede blæksprutter med kartofler, tzatziki og græsk salat

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 45 min

Tilberedning

  1. BLÆKSPRUTTE: Skyl blæksprutterne i rigeligt vand, og fjern indmaden samt det indre skjold. Frigør armene fra næbbet og indvoldene, rens kroppen fra hinder, og skær i tynde ringe.
  2. Varm olie op i en gryde. Når olien koger omkring en tændstik, er den klar. Vend blæksprutteringe og arme i mel, og ryst overskydende mel af. Steg dem i olien. Når de svømmer på overfladen og er lysebrune, er de færdige. Hvis du skal stege blæksprutter flere gange, er det vigtigt, at olien bliver varm nok igen. Tjek med tændstikken.
  3. TZATZIKI: Riv agurkerne, og vrid væden fra mellem hænderne.
  4. Bland hvidløg og yoghurt sammen, smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst de revne agurker.
  5. Tilsæt eventuelt finkhakket dild eller mynte.
  6. OVNKARTOFLER: Pensl et ildfast fad med olie, og kom kartoflerne i. Pres kartoflerne lidt flade, så de flækker, men stadig holdes hele. Stænk med olie, kom hvidløg og timian ved, og krydr med salt og peber. Kartoflerne kommes i ovnen ved 200 grader, til de er sprøde og gyldne.
  7. GRÆSK SALAT: Skræl agurken let. Skær tomat, agurk, peberfrugt og løg i skiver. Anret på et fad eller en tallerken med feta, oliven og persille. Stænkes med olivenolie, vineddike, salt og peber.
  8. Velbekomme.