Livsstil

Friterede vegetariske rispapirsruller

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
12
Tid
30 min + 15 min

Tilberedning

  1. RISPAPIRSRULLER: Start med at hælde kogende vand over glasnudlerne til de er helt dækkede. Lad dem stå og trække i tre minutter. Herefter kommes de i koldt vand.
  2. Riv hvidløg og ingefær fint og hak chili helt fint og sæt til side.
  3. Hak svampene helt fint, riv guleroden på den grove side af et rivejern og snit kinakål tyndt.
  4. Varm en wok eller en stor pande med olie op til middelhøj varme og steg ingefær, og hvidløg i et minuts tid.
  5. Kom herefter svampe, gulerod og kinakål i og steg det hele godt sammen i 10-15 minutter til det hele er faldet sammen.
  6. Nu kommes de forkogte nudler i og det hele vendes godt sammen.
  7. Smag nu blandingen til med sesamolie, fiskesauce, salt, peber og eventuelt lidt mere chili.
  8. Lad nu blandingen køle en anelse af inden du folder rullerne.
  9. SOYADRESSING: Imens laves soyadressingen klar ved at blande soyasauce, saften fra en lime, sukker, sesam, fintrevet hvidløg og tynde skiver frisk chili efter smag. Lad dressingen stå og trække til servering.
  10. RISPAPIRSRULLER: Når svampe/nudel-blandingen er kølet af, skal der gøres klar til at rulle.
  11. Bland majsstivelse med vand og rør det godt sammen. Hav det stående i en lille skål med en pensel i.
  12. Rispapiret skal dyppes i koldt vandt i cirka 15-20 sekunder og lægges herefter op på et skærebræt.
  13. Nu kommes cirka en stor spiseske af svampefyldet på den nederste tredjedel af rispapirarket.
  14. Pensl alle kanter med majsstivelsen, og fold så bunden op om fyldet.
  15. Nu foldes siderne ind og så rulles fyldet op til toppen, så du får en lille tæt pakke. Gentag processen med et ark rispapir (uden fyld) udenpå din rulle, så der ingen huller er.
  16. Lav alle rullerne og sæt dem til side.
  17. Nu varmes en pande op med rigeligt olie til middelhøj varme.
  18. Der skal være nok olie til at dække halvvejs op på en forårsrulle.
  19. Steg nu rullerne gyldne i cirka to-tre minutter på hver side og læg dem på fedtsugende papir.
  20. Server med soyadressingen.