Friteret burger

16x9
Friteret burger. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min + 60 min

Tilberedning

  1. FRITERET BURGER: Bland oksekød, chili, løgpulver, paprika, salt og cayennepeber godt sammen., lad farsen hvile 1 time i køleskabet.
  2. Form det til 4 bøffer, hak dem let med en kniv på begge sider.
  3. Steg bøfferne godt af, så de får en god stegeskorpe, men stadig er rosa inden i.
  4. Samling af burger: Skær burgerbollerne over, og smør ketchup på top og bund.
  5. Læg ost på bunden, løgringe, jalapenos, bøf, syltede agurk, den stegte bacon, ost og så toppen af bollen.
  6. Når burgeren samles, er det vigtigt, at det hele lægges ud til kanten af bollen. Pres burgeren let sammen.
  7. Vend burgeren i æg og så i panko-mel. Sørg for at siderne er godt lukket, kom den i den varme olie, og friter den til den er flot og gylden.
  8. Skær burgeren i to.
  9. GUACAMOLE: Skær avocado, pil sten ud og frigør avocado-kød med en teske og kom det i en blender.
  10. Pil løg og hvidløg, hak groft og kom det i blenderen.
  11. Tilsæt citronsaft og blend helt glat.
  12. Rør creme fraiche i og smag til med salt, og lidt cayennepeber.
  13. TOMAT SALSA: Vask og kvarte tomaterne, skær kerner fra.
  14. Skær tomater, løg, chili og hvidløg fint og bland det sammen.
  15. Smag til med salt, sukker, hvidvinseddike + skal og saft af citron.
  16. COLESLAW: Skær kålen helt fint.
  17. Skræl gulerødderne, og riv dem på rivejern, og bland det med kålen.
  18. Rør æbleeddiken, sennep, salt og spidskommen sammen og marinér gulerod-kålblandingen, og lad det marinere 1 time i køleskab.
  19. Lav dressingen til coleslaw ved at røre creme fraiche, mayonnaisen, salt og sukker sammen.
  20. Dræn gulerod-kål-blandingen fra marinaden og vend gulerod-kål bladningen sammen med dressingen.