Livsstil

Friteret risalamande med karamelsauce

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. FRITERET RISALAMANDE MED KARAMELSAUCE: Start med at jævne din risalamande med hvede- og mandelmel. Den skal være fast nok til, at du kan forme små kugler i hånden.
  2. Pisk ægget, og kom mel, æg og rasp på hver sin tallerken.
  3. Form små risalamandekugler i hånden, og vend dem i mel, æg og til sidst rasp.
  4. Kom risalamandekuglerne i fritureolien – den skal være cirka 180 grader. Du kan teste oliens varme ved at smide en brødkrumme eller lidt rasp ned i gryden. Hvis den brænder med det samme, er den for varm, og hvis olien omvendt ikke bobler, er den for kold. Steg kuglerne gyldenbrune, og tag dem op af gryden med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller en serviet.
  5. Nyd dem lune med karamelsauce, kirsebærsauce (eller marmelade), vaniljeis eller bare med lidt flormelis.