Livsstil

Friturestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat og ranchdressing

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
90 min + 10 min

Tilberedning

  1. VÅD PANERNG: Rør kærnemælk sammen med alle tørkrydderierne. Hæld ud over kyllingelårene. Stil på køl. Lad det stå i minimum en time på køl (kan snildt gøres aftenen inden og stå over natten på køl).
  2. AGURKESALAT: Hæld eddike, vand og sukker i en gryde. Kog op. Når det koger, slukkes blusset, og peberkorn, laurbærblade og dild tilsættes. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Lad lagen køle ned til stuetemperatur.
  3. Snit agurkerne i skiver på cirka en centimeter, læg i en skål, og hæld lagen udover. Agurkerne skal trække i lagen mindst 30 minutter. Dette kan også gøres dagen før, da agurkerne holder længe på køl. Kan eventuelt serveres med revet gulerod, radiser eller lignende.
  4. RANCHDRESSING: Rør cremefraiche og mayonnaise sammen. Riv skallen fra en citron i, og pres derefter saften fra citronen ud. Snit purløg, koriander og persille, og tilsæt. Smag til med salt og peber. For tyndere konsistens kan der tilsættes lidt kærnemælk.
  5. TØR PANERING OG FRITERING: Tænd for komfuret, hæld olien i en gryde, og varm til cirka 180 grader. Vend mel med alle tørkrydderierne. Tilsæt to spiseskefulde af den våde panering, og rør sammen. Vend kyllingen i paneringen, og fritér i cirka fem minutter. Lad derefter kyllingen hvile i fem minutter, og servér!