Gås au vin

16x9
Gorm Wiswehs gås au vin. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. Del hvert lår i 2 ved leddet, og salt dem grundigt over det hele – Lad dem hvile et par timer og gerne over natten.
  2. Brun lårene godt af i lidt olie.
  3. Skær bacon i grove tern, og steg det gyldent.
  4. Tag bacon af panden, og steg gulerødder i mindre stykker, hele fed hvidløg og skalotteløg af i noget af baconfedtet.
  5. Drys med mel, og vend rundt et par gange.
  6. Flyt alt grønt over i en gryde sammen med lårene.
  7. Hæld cognac på og flambér.
  8. Tilsæt laurbærblade og timian.
  9. Hæld rødvin over, til det dækker, og kog i 45 min uden låg. Hvis det ikke dækker ingredienserne efter lidt kogning, så tilsæt hønsebouillon. Men kun når vinen er reduceret med 1/3 del. Ellers kan retten komme til at smage surt.
  10. Steg nu svampe i det sidste baconfedt, til de er gyldne, og stil dem sammen med den stegte bacon til senere.
  11. Sæt kartofler over, og kog i usaltet vand.
  12. Når lårene har kogt 45 min, sigtes væden fra og koges ind 10-15 for sig, til det tykner let.
  13. Put bacon og svampe i gryden og hæld saucen tilbage, og varm igennem i 10 min tid.
  14. Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem groft med et piskeris. Smag til med smør, eddike og salt og peber.
  15. Servér gås au vin direkte fra gryden med mos og hakket persille. Evt. også med nogle grove olivenolie ristede croutoner til.