Gammeldags fastelavnsboller

Grad
Mellem
Tid
100 min + 10 min

Tilberedning

  1. Til dejen blandes mælk og gær, og sukker opløses. Stilles i køleskab 15 min.
  2. Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i. Ælt i 5 minutter på røremaskine med en dejkrog.
  3. Til marcipanmassen æltes sukker og marcipan sammen.
  4. Ælt smør i, og lav det til en samlet masse. Det kan gøres med hænderne eller på røremaskinen med en spartel.
  5. Når dejen og marcipanmassen er klar, rulles dejen ud til en firkant på 50x40 centimeter. Skær dejen i firkanter på 10x10 centimeter.
  6. Læg cirka 20 gram marcipanmasse på midten af hver firkant.
  7. Luk enderne sammen ind mod midten, og sæt bollerne på pladen med samlingen nedad.
  8. Stil bollerne til hævning i cirka 1 time.
  9. Efter hævning pensles de med æg.
  10. Bag bollerne i cirka 8-10 minutter ved 220 grader.
  11. Efter bagning skal bollerne afkøle, og her laves glasur i mellemtiden.
  12. Rør vand og flormelis op, og tilsæt kakao. Rør glasuren jævn. Den kan lunes, hvis den skal have glans.
  13. Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnøddeflager.