Gammeldags fastelavnsboller
- Grad
- Mellem
- Tid
- 100 min + 10 min
Tilberedning
- Til dejen blandes mælk og gær, og sukker opløses. Stilles i køleskab 15 min.
- Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i. Ælt i 5 minutter på røremaskine med en dejkrog.
- Til marcipanmassen æltes sukker og marcipan sammen.
- Ælt smør i, og lav det til en samlet masse. Det kan gøres med hænderne eller på røremaskinen med en spartel.
- Når dejen og marcipanmassen er klar, rulles dejen ud til en firkant på 50x40 centimeter. Skær dejen i firkanter på 10x10 centimeter.
- Læg cirka 20 gram marcipanmasse på midten af hver firkant.
- Luk enderne sammen ind mod midten, og sæt bollerne på pladen med samlingen nedad.
- Stil bollerne til hævning i cirka 1 time.
- Efter hævning pensles de med æg.
- Bag bollerne i cirka 8-10 minutter ved 220 grader.
- Efter bagning skal bollerne afkøle, og her laves glasur i mellemtiden.
- Rør vand og flormelis op, og tilsæt kakao. Rør glasuren jævn. Den kan lunes, hvis den skal have glans.
- Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnøddeflager.