Gedeost-panna cotta med rabarberkompot, granite og mandelbrud

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 480 min + 60 min
Tilberedning
- GEDEOST-PANNA COTTA: Sigt lagen fra gedeosten, og skyl gedeosten under vand, så alle krydderierne falder af.
- Kom gedeosten i en skål, og pisk halvdelen af mælken i gedeosten, så det bliver homogent.
- Kom fløde, sukker og den sidste halvdel af mælken i en gryde, og varm det op.
- Fyld en beholder med koldt vand, og kom husblas i vandet. Det skal ligge i vandet i minimum 3 minutter.
- Når væsken er varm, røres husblasen i.
- Rør den varme masse op i gedeosten lidt af gangen, mens du pisker.
- Sigt massen, og kom panna cottaen i en stor skål eller i dybe tallerkner. Sæt den i køleskabet, til den har sat sig.
- MANDELBRUD: Kom smør og vanilje i en gryde, og brun smørret. Det skal være lysebrunt, og det skal dufte lidt af nødder. Sæt gryden til side.
- Kom sukker, æggehvider og honning i en skål, som kan tåle varme.
- Placer skålen ovenpå en gryde, som er halvt fyld med vand. Varm gryden op.
- Når massen i skålen er cirka 60 grader (brug din finger til at mærke temperaturen, hvis du ikke har termometer), pisker du det i 5 minutter med en håndpisker, så det bliver til en luftig marengs.
- Vend mandelmel, smør og kartoffelmel i massen med en dejskraber. Kom massen på køl.
- Nå massen er blevet kold, bages den i små silikoneforme ved 150 grader i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
- Bræk dem op i små stykker, og giv dem 5 minutter mere i ovnen ved 150 grader.
- Lad dem køle ned, hvorefter de er klar til at komme på tallerkenen.
- RABARBERKOMPOT: Skyl dine rabarber, og skær dem ud i mundrette stykker.
- Varm en gryde op med halvdelen af sukkeret. Når sukkeret begynder at karamellisere, skal den sidste halvdel af sukkeret ned i karamellen.
- Hæld derefter æblejuice i karamellen lidt af gangen, mens du rører rundt, så karamellen ikke klumper.
- Kom rabarber og vaniljestang ned i gryden, og lad det småsimre, til rabarberne bliver møre. Smag til med citronsaft og salt.
- Sæt kompotten i køleskabet.
- GRANITE PÅ GRØNNE KRYDDERURTER: Skyl din krydderurter, og hak dem groft efterfølgende.
- Blend æblejuice med krydderurter, til du får en helt grøn væske. Sigt væsken i en sigte, og smag til med citronsaft.
- Kom væsken i fryseren i en beholder.
- ANRETNING: Fordel mandelbrud, rabarberkompot og krydderurter på panna cottaen.
- Riv granite med en gaffel for at få grønne flager af isen, og fordel dem rundt på tallerkenen.