General TSO’s kylling

16x9
General TSO’s kylling. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. KYLLING OG MARINADE: Kyllinglårene skæres ud 1-2 cm stykker.
  2. Alt det tørre mikses til marinaden og kommes over kyllingen. Ælt det godt ind i kyllingen.
  3. Alt det våde kommes ud over kyllingen og røres godt rundt.
  4. MARINADE/TSO'S SAUCE: Hvidløg hakkes fint.
  5. Ingefæren rives.
  6. Fjern kernerne fra chilien og hak den.
  7. Alt mikses i en gryde og koges op.
  8. Tag maizena og vand og lav til en glasur. Kom i saucen, så den tyknes.
  9. Når den er blevet tykkere som en sirup, er saucen færdig.
  10. TILBEHØR: Kog ris.
  11. Snit forårsløgene fint.
  12. Skær lime i både.
  13. Hak peanutsene groft.
  14. TIPS TIL AT LAVE RIS: Start med at skylle risene i en si under rindende vand. Det skal gøres for at skylle meget af stivelsen af risene. Gør du ikke det, vil de blive klistrede, så det er også lidt en smagssag. Kan man godt lide ”sticky rice”, kan man udelade dette.
  15. Hæld risene op i gryden og fyld vand på. Nu kommer tricket, der er meget vigtigt. Vand hældes på til et tommelfingerled over risene. Dette er uanset størrelsen af gryden, så længe risene dækker bunden af gryden. Husk det! Et tommelfingerled.
  16. Læg låget på og sæt risene på højeste varme.
  17. Når risene koger (dvs. når der kommer damp ud under grydelåget), skrues der helt ned på laveste blus. Risene skal nu koge i 12 minutter.
  18. Sluk herefter helt for blusset, og lad risene trække/absorbere den sidste væde i yderligere 12 minutter. Nemt ikke? Det eneste, du skal huske er 12/12 reglen - kog i 12 minutter og lad trække i 12 minutter.
  19. KYLLINGEN: Kyllingen vendes enkeltvis i mel- og saltblandingen.
  20. Kom den i olien, som er 180 grader varm, i 4 min.
  21. ANRETNING: Kom ris i en skål med alt tilbehøret oven på risene.
  22. Den friterede kylling vendes i saucen og kommes ovenpå risene.
  23. Kom en limebåd på toppen med de fintsnittede forårsløg samt en dusk koriander.