Mad

Ghalieh Mahi (iransk urtegryde med fisk) og kateh-ris

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
15 min + 45 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Læg tamarindpastaen i en stor skål, og hæld 700 milliliter varmt vand over den. Bryd pastaen med en gaffel, og lad den sidde i 30 minutter. Si, gem bouillonen, og kassér frugtkødet og frøene. Sæt bouillonen til side.
  2. Mens tamarinden ligger i blød, sauteres løgene på mellemhøj varme i en stor stegepande eller gryde i cirka fem minutter, eller indtil de er blevet lidt bløde.
  3. Tilsæt den finthakkede koriander, og svits i yderligere fem minutter på mellemhøj varme, derefter skru ned på medium varme, og sauter videre i 10-15 minutter, eller indtil urterne har fået en mørkegrøn farve. Hæld lidt mere olie på, hvis krydderurterne ser for tørre ud.
  4. Tilsæt det hakkede hvidløg, og svits i yderligere et minut. Kom en teske gurkemeje, chilipulver og bukkehornsblade i, og sauter i endnu et minut.
  5. Overhæld med tamarindbouillon, og lad det koge let op, læg låg på, og kog i 30 minutter på lav varme.
  6. Imens skylles risene et par gange for urenheder og overflødig stivelse. Til 500 gram ris skal vi bruge 500 milliliter vand og en teske salt. Bring risen op i kog, og skru derefter ned på laveste temperatur, og lad det dampe med låg på i 15-20 minutter.
  7. I mellemtiden laver vi fisken. Det er en smagssag at servere fiskefileten hel eller i stykker/tern.
  8. Vend fisken i et mix af mel og en teske gurkemeje samt salt og peber. Steg fisken, så den bliver gylden på overfladen men ikke gennemstegt.
  9. Smag urtesovsen til med salt og krydderier. Overfør derefter fisken til urtesovsen, og lad det simre i yderligere fem minutter.
  10. Læg forsigtigt saucen og fisken i et serveringsfad, og server med ris og eventuelt yoghurt, for eksempel græsk.