Livsstil

Ghee

Tid
10 min

Tilberedning

  1. Jeg husker, at det var en festdag, når min mor lavede ris med ghee. Det duftede i hele huset, og sådan startede min livslange kærlighedsaffære med det nøddeagtige, rige, gyldne klarede smør. Ghee er smør, der er opvarmet, så vandet fordamper, og proteinerne lægger sig på bunden. Det giver en meget længere holdbarhed – især hvis det opbevares på køl, hvor det kan holde i flere måneder. Ghee er blevet brugt i tusinder af år i det indiske køkken.
  2. Brug en tykbundet pande eller gryde. Sæt gryden på høj varme, og tilsæt smør. Lad smørret komme i kog. Skru ned for varmen, mens smørret forsigtigt simrer og bobler.
  3. Kog smørret i yderligere 10-15 minutter uden at røre i det. Undervejs vil du langsomt se, at kaseinet vil begynde at synke til bunds i gryden.
  4. Når lyden af den boblende ghee begynder at ændre sig, så det næsten lyder som popcornlyde, og boblerne på toppen bliver større, er din ghee færdig. Kaseinet på bunden af gryden er samtidig blevet let brunt.
  5. Brug en si og en beholder, der kan tåle varme. Hæld langsomt ghee'en gennem sien ned i beholderen. Du kan opbevare ghee'en på køl i op til tre måneder.