Ghormeh sabzi med thadig og fladbrød

16x9
Ghormeh sabzi med thadig og fladbrød. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
105 min + 105 min

Tilberedning

  1. GHORMEH SABZI: Svits kødstykkerne i olien sammen med løg og hvidløg, til de er gyldne.
  2. Tilsæt bukkehorn, gurkemeje og citron, og svits af.
  3. Derefter tilsættes bouillon og vand. Lad det simre i cirka 1 time og 30 minutter.
  4. Porren svitses af på en pande med lidt olie sammen med spinaten. Det tilsættes derefter sammen med bønner, lime og krydderurterne i gryden. Lad det simre i cirka 1 time mere, og smag til.
  5. TAHDIG: Kog risene næsten møre i det kogende vand med olie, salt og smør. Sigt dem, når de næsten er færdige - de skal have lidt bid.
  6. Rør 2 deciliter kogte ris sammen med yoghurt og sukker.
  7. Smelt smørret i en tykbundet gryde med olien. Tilsæt yoghurtrisen, og mas dem ned i bunden.
  8. Kom et par klatter smør på, lidt safran samt vandet og resten af risen. Skru ned på lavt blus, og lad stå i cirka 30 minutter.
  9. Ved servering vendes risen ud og serveres på hovedet.
  10. FLADBRØD: Rør alle ingredienserne sammen (helst i en rørekedel, så dejen bliver sej).
  11. Lad dejen hvile i cirka 40 minutter i skålen. Lav 14-15 små boller, og rul dem flade med en kagerulle, så de er helt tynde.
  12. Bag dem på en pande ved middelhøj varme i cirka 30-40 sekunder på hver side.
  13. Pynt med friskhakket persille, koriander og revet citronskal.