Glaseret hamburgerryg med let stuvet grønkål og stegt rosenkål

16x9
Glaseret hamburgerryg med let stuvet grønkål og stegt rosenkål. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
40 min + 30 min

Tilberedning

  1. Start med at koge hamburgerryggen i rigeligt vand med peberkorn og laurbær i ca. 35-40 minutter, indtil en kernetemperatur på ca. 65 grader.
  2. Sluk blusset og lad hamburgerryggen ligge i kogelagen i ca. 15 minutter.
  3. Tag herefter hamburgerryggen op og gem kogelagen.
  4. Skær stilken fra grønkålen, og skær bladene i grove stykker.
  5. Bring kogelagen til kogepunktet, og blancher kålen i ca. 2-3 minutter, og køl den derefter ned i koldt vand. Gem stadig kogelagen.
  6. Fjern evt. net og skind fra hamburgerryggen, og bland så sennep og farin til en glasering.
  7. Smag på glaseringen, og smag den evt. til med mere sennep eller farin. Den skal være stærk men stadig sød.
  8. Hæld et tyndt lag glasering over hamburgerryggen, og bag den i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
  9. Hvert 5. minut tjekkes og kommes lidt mere glasering på hamburgerryggen.
  10. Imens smeltes 2 spsk. smør ved middel varme, og mel tilsættes.
  11. Steg melet godt igennem i ca. 2-3 minutter under piskning, og tilsæt så sødmælk lidt af gangen imens der piskes.
  12. Herefter tilsættes kogelagen lidt ad gangen (uden peberkorn og laurbær) indtil at saucen er tynd, men stadig dækker bagsiden af en ske.
  13. Smag saucen til med salt, peber, revet muskatnød, revet vesterhavsost og skallen fra 1 citron.
  14. Vend det blancherede grønkål, og lad det stå ved helt svag varme.
  15. Skær bunden af rosenkålene, fjern de yderste blade og halver dem på langs.
  16. Smelt 2 spsk. smør ved middelvarme, og læg rosenkålene med skærefladen nedad.
  17. Steg rosenkålene i ca. 3-4 minutter på hver side. Imens skylles og hakkes bredbladet persille fint.
  18. Når rosenkålene er gyldne vendes de med persille og saften fra 1 citron. Smag til med salt og peber.
  19. Server hamburgerryggen i skiver med det let stuvede grønkål og ristede rosenkål.